Scratch Jr. (nederlands / gratis / 6-8 jaar)

Scratch Jr.

ScratchJr is een Scratch-versie waarmee jongere kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spelletjes kunnen maken. Door dit te doen leren ze problemen op te lossen, projecten te ontwerpen en zijn ze creatief bezig op de computer.

Scratch Jr.

ScratchJr maakt gebruik van dezelfde concepten als Scratch om kinderen te leren programmeren; je programmeert door blokken met commando’s aan elkaar te klikken. Kinderen leren daardoor te denken als programmeur, zonder zich bezig te houden met de programmeertaal en de bijbehorende syntax.

Scratch is een programmeertaal en -omgeving waarmee kinderen vanaf 8 jaar op een eenvoudige manier kunnen leren programmeren. Voor kinderen jonger dan 8 jaar is Scratch minder geschikt, aangezien de commando’s op de blokken tekstueel zijn. Je moet dus kunnen goed kunnen lezen. Daarnaast bevat Scratch veel commando’s en mogelijkheden (waaronder het positioneren van objecten middels een xy-as met bijbehorende coördinaten) die voor jonge kinderen te complex zijn. En daar hebben de makers van ScratchJr goed rekening mee gehouden.

UITLEG

Dit begint al met de introductievideo van ScratchJr. De video legt zonder gesproken tekst de basishandelingen van ScratchJr uit. De video is goed te volgen voor jonge kinderen.

ScratchJr opdrachtkaarten

kaart01-auto
kaart02-dansen
kaart03-wedstrijd
kaart04-stuiteren
kaart05-bos
kaart06-zon
kaart07-maan
kaart08-groet
kaart09-gesprek
scratch junior kaarten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: